Kémkedésellenes funkciót kapott az új iPad Pro

apple ipad pro 2020 tablet táblagép
Apple iPad Pro (2020)
Vágólapra másolva!
A minősített tokok fizikailag leválasztják a mikrofont.
Vágólapra másolva!

Két éve az Apple univerzálisan üdvözölt biztonsági újítást vezetett be a laptopjaiban: a fedelük lecsukása esetén fizikailag megszakad a kapcsolat az alaplapjuk és a mikrofonjuk között, így a legkifinomultabb kártevők sem lehetnek képesek lehallgatni a készülékek tulajdonosait.

Apple iPad Pro (2020) Forrás: Apple

Most utólag kiderült, hogy ez a funkció a napokban megjelent iPad Pro táblagép esetében is jelen van már, a mikrofon leválasztásához csak egy MFI emblémával (Made for iPhone/iPad/iPod) ellátott tokba kell helyezni a táblagépet, majd le kell csukni a tok fedelét.

Nyitott fedél esetén a mikrofon fizikai leválasztása nem történik meg, hiszen értelemszerűen szükség lehet rá a táblagép használata során.

Az MFI emblémás termékek többnyire harmadik felek által tervezett, azonban hivatalos kiegészítők az iEszközökhöz, amelyeket sok esetben az Apple közvetlenül is árul a webshopjában és a fizikai üzleteiben. Persze minden más minősítéshez hasonlóan az MFI-t is hamisítják, így aki kifejezetten a mikrofonleválasztás miatt szeretne ilyen kiegészítőt venni, az jobban jár, ha megbízható forrásból vásárol.

Ha minden igaz, akkor az idéntől kezdve bejelentett összes iPad rendelkezni fog ezzel a biztonsági funkcióval.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!