Beépített GPS-szel jön a Fitbit Charge 4

fitbit charge 4 fitneszkarkötő
Fitbit Charge 4
Vágólapra másolva!
Ez az első a Google leánycégeként megjelenő terméke.
Vágólapra másolva!

Némi látszólagos éledezés után újból elég nagy csend honol az okosórák piacán, ám a többségnek nincs is rájuk nagy szüksége, egy karóraként is funkcionáló, jóval olcsóbb fitneszkarkötő is tökéletesen megfelelhet az okosórákhoz tipikusan asszociált célokra. A Fitbit most bejelentette az első termékét a Google tulajdonába kerülése után, a Charge 4 modell 150 euróért (olyan 55 ezer forintért) mindent kínál, amire csak szükségük lehet a testmozgásukat követni próbálóknak.

Fitbit Charge 4 Forrás: Fitbit

Az abszolút legnagyobb előrelépés, hogy a Charge 4 már beépített GPS-szel is rendelkezik, így hozzákapcsolt okostelefon nélkül is pontosan követhetőek vele a mozgások, továbbá az azokhoz kapcsolódó statisztikák. A helykövetés egyetlen negatívuma, hogy folyamatos használat mellett elképesztően meríti az akkut, akár 7 napról csupán 5 órára redukálja a komplett üzemidőt.

Jobb nem megfeledkezni a GPS kikapcsolásáról, mikor nincs rá szükség.

További újdonság az „Activity Zone Minutes" funkció, amely segít jobban megérteni az edzések testre gyakorolt tényleges hatását, emellett pedig már a karkötőhöz párosított mobilon futó Spotify app lejátszása is vezérelhető az érintőkijelzőjéről.

Fitbit Charge 4 Forrás: Fitbit

A Charge 4 persze támogatja az olyan elvárt funkciókat, mint a folyamatos pulzusszámlálás, az alváskövetés, és a népszerű testmozgások pontosabb monitorozására specializált működési módok közti váltogatás.

Egyeseknek hasznos lehet még az NFC-s fizetési lehetőség, továbbá a vízállóság 50 méteres mélységig.

A Fitbit Charge 4 már előrendelhető Európában, a leggyorsabb vevők akár április 15-én is megkaphatják a terméket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!