Megkoronázta a Huawei P40 Prót a DxOMark

Vágólapra másolva!
Kamerában a világ legjobb okostelefonjának ítélte a P40 Pro csúcsmobilt a DxOMark.
Vágólapra másolva!

A mobilpiacon manapság minden olyan gyorsan változik, hogy hetek kérdése, és a világrekordokat megdöntik, illetve jön egy új okostelefon, ami kamerában és/vagy másban lekörözi az eddigi prémium megoldásokat. Arra számítani lehetett, hogy a Huawei P40 Pro például kamerában igen erős lesz, és ezt támasztja alá a DxOMark tesztje is.

Forrás: Huawei

A szakértő csapat megkoronázta a Huawei P40 Prót, mint kamerában legjobb okostelefont. A P40 Pro 128-as összesített pontszámot kapott, megellőzve az Oppo Find X2 Pro és a Xiaomi Mi 10 Pro modelleket, illetve a Mate 30 Pro 5G-t is. Az állóképeknél 140 pontot szerzett az új készülék, az előző három pedig 134-et.

Videózásban 105 pontot kapott a P40 Pro, így a DxOMark szerint ilyen téren is a legjobbnak bizonyult. A szelfik terén 103 pont járt a készüléknek. Mivel minden új Huawei csúcsmobil tarol a DxOMark toplistáján, ezért igazából nem volt meglepő, hogy a P40 Pro is az élre kerül. A Samsung Galaxy S20 mobilokat viszont még nem tesztelte a csapat, így nagy kérdés, hogy átalakulhat-e a sorrend. És persze ezúttal sem kell etalonként kezelni a DxOMark véleményét, figyelmeztetnek a szakértők.