Microsoft 365 lesz az Office 365 új neve

microsoft office outlook 16
NEW YORK, NY - JANUARY 29: People try out devices at the Microsoft Office 2013 launch event in Bryant Park on January 29, 2013 in New York City. Microsoft is launching three versions, Office Professional 2013, Office Home & Student 2013 and Office Home & Business 2013. Mario Tama/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három hét múlva történik majd meg az átállás.
Vágólapra másolva!

Új nevet kap a Microsoft előfizetési díjért cserébe használható irodai programcsomagja, az április 21-én megjelenő következő változatát Office 365 helyett már Microsoft 365 néven érhetik majd el a fogyasztók és a vállalkozások. A vállalat szerint a névváltás oka, hogy a mesterséges intelligenciára épülő funkcióknak köszönhetően a csomagban lévő szoftverek „munkahelyi és életvezetési tanácsadókká" váltak.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Mario Tama

Túlságosan sok gyakorlati jelentősége persze nincs a névváltásnak, csak arról van szó, hogy a cégek mellett a Microsoft egyre inkább szeretné rávenni az otthoni felhasználókat is a csomagra való előfizetésre, így

reszelni próbál annak az imázsán.

A névváltással együtt új funkciókat is kap a csomag, a World és a böngészős változata például angol, spanyol, francia és német nyelveken már nem csak a helyesírást próbálja ellenőrizni, de javaslatot tesz majd a stílusosabb fogalmazásra is, ezzel növelve a szöveg érthetőségét és minőségét.

Érdekes, hogy a prezentációkba és egyéb dokumentumokba illusztrációkat keresők a Getty Images nyolcezer képe közül válogathatnak majd, a PowerPoint pedig angol nyelven képes lesz elemezni az előadók hangját a stílustanácsok osztogatása érdekében, például szólhat a hadarásról és az őzésről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!