Korlátozza Indiában a HD videókat a YouTube

youtube laptop notebook
Vágólapra másolva!
Erősen csökkentette egyes területeken a képminőséget.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb online videostreamelő szolgáltatások az elmúlt két hétben változtatásokat jelentettek be a videominőségük kapcsán, hogy csökkentsék a hálózati infrastruktúrára nehezedő nyomást a tömegével otthonról dolgozós, távoktatásos, videochaten keresztül kapcsolatot tartós időkben. A portálok eddig puhán léptek fel az ügyben, csupán az alapértelmezett képminőséget csökkentették, a nézők pedig manuálisan minden régióban visszaválthattak a mozgóképek jobb minőségű verzióinak megtekintésére.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A beszámolók alapján a YouTube most egy fokkal továbbment Indiában, egyes sűrűn lakott területeken az Android és iOS mobilappjaiban egyaránt 480p felbontásúra, azaz

DVD-minőségűre korlátozta a videókat.

A képminőség rontása független attól, hogy mobilneten vagy wifin keresztül folyik-e a lejátszás, a felhasználók csak számítógépen nézhetik jobb minőségben a videókat.

A jelenségről eddig elsősorban Mumbaiban és Delhiben élők panaszkodtak.

A lépés érthető, hiszen India legtöbb táján nem kifejezetten acélos az internetes infrastruktúra; sokkal könnyebben túlterhelődhetnek a hálózatok, mint a hasonló európai vagy észak-amerikai nagyvárosokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!