Videojátékozásra biztat a WHO

quantumx glap mobile mobiljáték játékvezérlő gamepad
Glap Mobile
Vágólapra másolva!
Pont nemrég sikerült a túlzott formáját függőségnek nyilvánítania.
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatti egyre alaposabb bezárkózás mentálisan és fizikálisan sem tesz jót az embereknek, ám a jelen helyzetben nem lehet mit tenni: a lehetőségekhez mérten legteljesebb mértékű otthonmaradás az egyetlen felelős döntés a járvány minél előbbi megállítása, az életek védelme, és hosszabb távon a gazdaság minél előbbi helyreállítása érdekében.

A kép csak illusztráció Forrás: QuantumX

Az egyik érdekes otthoni elfoglaltság a videojátékozás. A játékokból minden elképzelhető fajta létezik: egyjátékos, többjátékos, családbarát, akciódús, logikai, stratégiai, rajzolós, elgondolkodtató, megnevetettető. Ráadásul PC és konzol mellett mobilon is játszhatóak, az előbbi kettőre fókuszálva a múlt héten már adtunk pár tanácsot a játékozás elkezdésével kapcsolatban.

Most váratlan helyről kapott némi támogatást a videojátékozás ügye, az Egészségügyi Világszervezet a #PlayApartTogether kampány keretében javasolja a szabadidő videojátékokkal való elütését.

Ez azért érdekes, mert pár hónapja nemcsak a játékkiadók, de a szakma számottevő ellenállása ellenére a túlzott videojátékozás bekerült a WHO által elismert viselkedési rendellenességek körébe. Játékfüggők természetesen vannak, a vitát az generálta, hogy a tapasztalatok szerint a túlzott videojátékozás inkább más gondok tünete, mintsem egy önmagában létező viselkedészavar.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!