Óriási változás előtt az Apple számítógépei

laptop notebook macbook internetezés
Vágólapra másolva!
Jövőre jöhetnek az első Apple processzoros termékek.
Vágólapra másolva!

Egyre intenzívebbé válnak a híresztelések az Apple számítógépes termékeit érintő technológiaváltásáról. A mindig jól informált Ming-chi Kuo piaci elemző forrásai arról beszélnek, hogy az Apple már 2021-ben megkezdheti a számítógépeinek átállítását az Intel Core processzorokról a saját fejlesztésű rendszerlapkáira.

A kép csak illusztráció Forrás: Freestocks.org / Pexels

A források szerint iPhone és iPad termékekben is használt rendszerlapkák erősebb testvérei jövőre az Apple asztali és a hordozható számítógépeiben is feltűnnek majd, azonban nem világos, hogy azonnali vagy fokozatos lesz-e az Intel termékeinek a kivezetése. Inkább az utóbbi a valószínű, hiszen szoftveres kompatibilitási, továbbá különösen a Mac Pro esetében teljesítménybeli okból az Apple szinte garantáltan

nem lesz képes csak úgy hipp-hopp kitenni az Intel szűrét a Macekből.

Kuo állítása alapján a saját rendszerlapkáinak a használatával az Apple 40-60 százalékkal olcsóbban tud majd processzort tenni a Mac gépekbe, bár természetesen a chipek megtervezése és gyártása jelentős pénzbe kerül, így kérdéses, hogy végső soron fog-e bármit is spórolni a vállalat az átálláson.

Az viszont biztos, hogy az Inteltől való elbúcsúzással önállóbbá válik az Apple, megszabadul majd egy újabb technikai és beszállítói függőségétől.

Ha mindez igaz, akkor az Apple a következő hónapokban jelentheti be az átállást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!