Zenészeknek adományoznak a zenestreamelők

zene zenész gitár music musician guitar rock metal
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Interneten közvetített koncertekkel is bevételhez juthatnak.
Vágólapra másolva!

A zenészek oroszlánrészére világszerte jellemző az anyagi instabilitás, a koronavírus pedig őket is padlóra küldte. A többségük abszolút legnagyobb bevételi forrását a koncertek adják, ám ilyenekre a következő hónapokban nem számíthatnak; a legjobb esetben talán az ősz környékén kezdhet visszatérni az élet a megszokott kerékvágásba, jöhetnek újból a fellépések.

A kép csak illusztráció Forrás: Clem Onojeghuo / Pexels

A The Recording Academy és a MusiCares alapítvány segélyalapot hozott létre a súlyos bajba jutott zenészek anyagi megsegítésére. A hírek szerint már olyan kétmillió dollárt sikerült összekalapozni, többek közt az Amazon Music, a Facebook, a Pandora, a SiriusXM, a Spotify, a Tidal és YouTube Music is adakoztak a jó ügyért.

További érdekes fejlemény, hogy SoundCloud és a tipikusan videojátékok élő közvetítésére használt Twitch is összefogtak, így a SoundCloud Pro, a SoundCloud Premier és a Repost by SoundCloud tagok gyorsított eljárásban kerülhetnek be a Twitch partneri programjába.

Ez lehetővé teszi a zenészek számára, hogy élő streamelésen keresztül jussanak bevételhez, például internetes koncerteket adhatnak, továbbá általánosságban véve tarthatják a kapcsolatot a rajongókkal,

így azok közvetlen és közvetett módon is támogathatják őket anyagilag.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!