A mobilszolgáltatók is üzentek, hogy maradjunk otthon

Vágólapra másolva!
Sok országban a szolgáltató neve helyett különféle üzenetek jelentek meg, de egyes telekomcégek SMS-t is küldenek.
Vágólapra másolva!

A koronavírusjárvány globális terjedése miatt a mobilszolgáltatók is igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy tartsunk távolságot másoktól, viselkedjünk felelősségteljesen, és ha lehet, maradjunk otthon, amikor nem feltétlen szükséges kimozdulnunk.

Sok országban kijárási tilalmat rendeltek el, más régiókban egyelőre csak ajánlott otthon maradni. A telekomcégek pedig úgy hívták fel erre a figyelmet, hogy ahol a mobilkészülékek kiírják a neveiket, ott a nevük helyére célzott üzeneteket helyettesítettek. Az értesítési sáv így mutatta az üzenetet a márkanév helyén.

Forrás: The Brussels Times

A világ minden részén éltek ezzel a lehetőséggel a mobilszolgáltatók, többek között Magyarországon is. A Vodafone például azt írta ki pár napig, hogy „Vigyázzunk egymásra". Sok helyen a „StayHome" volt a legjellemzőbb üzenet, angol nyelven.

Azt nem tudni, hogy a telekomcégek maguktól döntöttek az apró üzenetek megjelenítése mellett, vagy a kormányzatok, egészségügyi szervezetek kérték ezt tőlük. Egyes szolgáltatók azonban már SMS-ben is felhívják a figyelmet a felelősségteljes viselkedésre és otthon maradásra (például Nagy-Britanniában).