Leáll a Windows opcionális frissítgetése

windows 10 may 2019 update
Windows 10 May 2019 Update
Vágólapra másolva!
Májustól átmenetileg nem jönnek majd hó végi patchek.
Vágólapra másolva!

Kedd este a Microsoft összegző frissítéseket adott ki a Windows 10 tavaly megjelent változataihoz, ezek az egyelőre opcionálisnak nyilvánított patchek nem biztonsági jellegű hibákat orvosolnak a rendszerekben. A javításokat telepíteni kívánóknak kézzel kell elindítaniuk az installációt a Windows Update felületén.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

Ezzel párhuzamosan a vállalat bejelentette, hogy az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt május hónaptól kezdve egy darabig nem fog ilyen opcionális frissítéseket kiadni, javarészt csak a biztonsági javításokra fókuszál majd.

Ennek oka, hogy a távmunka miatt a cég programozói és tesztelői nem tudnak a megszokott módon dolgozni, ami jelentősen növeli a hibás patchek kiadásának valószínűségét.

Plusz keresztbe tehet a tűzoltási kísérletnek, ha sikerül ilyet ráereszteni a felhasználókra.

A Microsoft nem árulta el, hogy a Windows 10 April 2020 Update rendszert általánosan elérhetővé teszi-e a következő hónapban, ám nem volna meglepő, az óriásfrissítés már tavaly december végén elkészült, azóta teszteli és foltozgatja a Microsoft, így elméletileg jó állapotban van. A kiadására utal még, hogy az opcionális javítások csak májustól szűnnek meg biztosan, ami betudható lehet az elérhetővé tétele miatt megnövekvő munkaerőigénynek, de ez persze csak spekuláció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!