Segítene a reklámkerülésben a Firefox

internetezés laptop notebook munka iroda
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy új kísérletével egyszerűen elérhető a Scroll szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Idén január végén jelentős érdeklődést váltott ki az Egyesült Államokban nyilvános béta fázisba lépett Scroll szolgáltatás. Ez lehetővé teszi az internetezők számára, hogy havi néhány dollárért cserébe reklámok nélkül olvashassák a partneri programjában résztvevő hírportálokat, így sokkal jobb felhasználói élményben lesz részük, a webhelyek pedig bevételhez jutnak, és mindenki jól jár.

A kép csak illusztráció Forrás: Polina Zimmerman / Pexels

A Mozilla most partnerségre lépett a Scrollal, az USA-ban elérhető legújabb Test Pilot kísérletében egyszerűvé teszi a netezőknek, hogy beállítsák és használják a bővítményt ígénylő szolgáltatást a böngészőjükben. Emellett a Firefoxot használók az első hat hónapban a szokásos 4,99 dollár helyett 2,49 dollárért (bő 800 forintért) vehetik igénybe a reklámmentesítést.

Egyelőre pozitívak a Scrollal kapcsolatos tapasztalatok, az ezt használó látogatókból legalább 40 százalékkal több bevételt láttak a publikációk, mintha reklámokat jelenítettek volna meg számukra.

Az előfizetési díjból a kiadványoknak jutó pénz szétosztása időalapon történik: minél több időt tölt valaki egy portálon, annál nagyobb százalékát kapja meg a befizetett havidíjának.

Nem világos, hogy mikor kezdhet nemzetközi terjeszkedésbe a Scroll.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!