VR-headset nélkül is játszható lehet a Half-Life: Alyx

half life alyx videojáték
Half-Life: Alyx
Vágólapra másolva!
A Valve egyik programozója szerint lesznek hozzá modok.
Vágólapra másolva!

Óriási sikert aratott a médiamunkások és a számítógépes VR-headsettel rendelkezők körében a hétfőn megjelent Half-Life: Alyx, a kritikák alapján abszolút megérte 13 évet várni a játékszéria legújabb tagjára. Az egyetlen sokakat bosszantó probléma, hogy milyen kevesen képesek játszani vele, a Steam saját statisztikái szerint a gamerek 99%-ának nincs headsete.

Half-Life: Alyx Forrás: Valve

A VGX meginterjúvolta a Team Fortress 2 vezető dizájnereként és a Half-Life: Alyx egyik programozójaként funkcionált Robin Walkert. A fejlesztő mérsékelt meglepetést kiváltva kijelentette, hogy a Valve teljesen fel van készülve a játékot VR-mentesítő modok megjelenésére, szerinte pusztán idő kérdése, hogy a klasszikus módon is játszható legyen a legújabb Half-Life.

Walker személyesen érdeklődve várja, hogy mit hoznak majd ki belőle a modderek, személyesen ő is támogatja a VR nélküli játékot.

Állítása szerint egyes kollégái félnek, hogy rossz élményt nyújt majd így a játék, hiszen el kell távolítani belőle olyan mechanikákat, amelyet miatt egyáltalán megérte csak virtuális valóságban játszhatóvá tenni.

Viszont szerinte ez végső soron akár pozitívum is lehet, hiszen az elveszített funkciókat számba véve így megérthetik a modderek és a gamerek, hogy

mi a különbség a megszokott és a kezdetektől fogva VR-hoz tervezett játékok között.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!