Egymás után állítja le a gyárait a Samsung

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ cégfelirat egészségbiztonsági eljárás egészségbiztonsági ellenőrzés ÉPÜLET felirat gyár Samsung SDI gyár
Göd, 2020. január 28. A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án. A gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs. A karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. A ragály halottainak száma Kínában meghaladta a 100-at, a biztosan a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma pedig a 4500-at. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A magyar és a lengyel termelés egyelőre folytatódik.
Vágólapra másolva!

A koronavírus folyamatos terjedése miatt a Samsung is egyre szorultabb helyzetben van. A vállalat az elmúlt napokban egymás után állította le a nemzetközi gyárait, ám egyelőre próbál úgy manőverezni, hogy csak néhány napos leállások legyenek.

A kép csak illusztráció (A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-án) Forrás: MTI/Mónus Márton

A legutóbb bezárt gyár a brazíliai Manaus városában található, a háztartási berendezéseket és okostelefonokat gyártó üzem vasárnapig biztosan áll majd. Persze a mennyiben a helyzet úgy kívánja, akkor meg lehet hosszabbítani a termelési szünetet.

A további bezárt gyárak között megtalálható a vállalat mobilokat előállító, indiai gigaüzeme is, a jelenlegi álláspont szerint az a március 23–25. közti időszakban nem működik majd. A szlovák tévégyára egész héten áll majd.

A Samsung magyar és lengyel termelési tevékenységei egyelőre folytatódnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!