Magyar startuppal reklámozza az új iPad Prót az Apple

shapr3d
Shapr3D
Vágólapra másolva!
Rengeteg időt takaríthatnak meg a Shapr3D-vel a tervezők.
Vágólapra másolva!

Miközben lézeres precizitással alkotott térbeli modellekkel zsonglőrködni időtöltésnek sem utolsó, a mérnökök, a tervezők és az építészek órákat vagy akár napokat takaríthatnak meg az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával.

Shapr3D Forrás: Shapr3D

A jelenleg demo formájában elérhető alkalmazás várhatóan év végétől lesz teljes egészében elérhető funkció a felhasználók számára. A Budapesten készülő applikációval, és annak kifejlesztőjével Csanády Istvánnal az új iPad Pro reklámjaiban is találkozhatunk.

Internet nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni a Shapr3D alkalmazással, amely – a magyar fejlesztésű megoldások között elsőként – zsinórban háromszor lett kiemelt applikáció az Apple Keynote-on.

Az alkalmazást olyannyira becsben tartja az Apple, hogy negyedik generációs táblagépjeinek reklámjában is bemutatja, ami nem véletlen: a jelentős hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR szenzort is kapott, amely új lehetőségeket nyit a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén.

Bár a világ 185 országában élő felhasználók több százezres táborából sokan vannak, akik hobbi szinten vagy kevés tapasztalattal szeretnének térbeli modelleket készíteni, az alkalmazás kompatibilis a meghatározó tervező (CAD) programokkal.

„A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR szenzorral létrejött, egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést" – mondta Csanády István, a Shapr3D vezérigazgatója. Hozzátette: „a jelenleg demo verzióban működő fejlesztés a tervek szerint év végére lehet teljes egészében elérhető funkció".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!