Óriási siker a Half-Life: Alyx

half-life alyx videojáték valve
Half-Life: Alyx
Vágólapra másolva!
Pár maximum pontos értékelést is begyűjtött a VR-játék.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom évnyi kihagyás után tegnap késő délután megjelent a Half-Life játéksorozat legújabb tagja, a kizárólag VR-headsettel és számítógépen játszható Half-Life: Alyx. Ezzel párhuzamosan az első játéktesztek is elérhetővé váltak, a pontszámokat még osztogató sajtóorgánumok pedig láthatóan el vannak ájulva tőle: 8/10-nél rosszabbat senkitől sem kapott, a DualShockers és az amerikai IGN pedig hibátlan 10/10-re pontozta. A Steamen is rendkívül pozitív a felhasználói értékelése.

Half-Life: Alyx Forrás: Valve Software

A Half-Life: Alyx öt évvel a Half-Life 2 eseményei előtt játszódik. A játékosok Alyx Vance bőrébe bújva kutathatnak a kelet-európai City 17 városában a Földet megszállt idegenek állítólagos szuperfegyvere után, amely igen nagy segítséget jelenthetne az ellenállás számára a megszállók elleni küzdelemben.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a terveknek megfelelően a Half-Life: Alyx lehet a virtuális valóságos játékok „gyilkos appja": olyan 15 órás, abszolút big budget kalandról van szó, efféle játékot még egyetlen kiadó sem mert készíteni specifikusan VR-headsetekhez.

Érthető, a Steam statisztikái szerint a gamerek csupán 0,97 százaléka rendelkezik ilyen eszközzel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!