A koronavírus ellenére is jönnek ősszel az új iPhone-ok

Vágólapra másolva!
Az Apple-t is nagyban érintik a járvány hatásai, de a Bloomberg szerint az iPhone 12 széria nem késik.
Vágólapra másolva!

A többi tech céghez hasonlóan az Apple-t is nagyban érintik a koronavírus hatásai, és az olcsónak ígérkező iPhone 9 bemutatója is elmaradt. A Bloomberg belsős forrásai szerint azonban az idén őszre várt iPhone 12 széria nem késik, terv szerint debütál és jelenik majd meg.

Forrás: 9to5Mac

Az új iPhone-ok sorozatgyártás minden évben május táján indul el, és az Apple-nek ez a menetrendje már nincs veszélyben, mert Kínában lassan minden gyár újraindul, és a termelés lassan mindenhol teljes kapacitás mellett folyik.

Az nagy kérdés viszont, hogy mi lesz az iPhone 9-cel, ugyanis a sorozatgyártásának pont akkor kellett volna elindulni, amikor először kitört Kínában a járvány. A bemutató elmaradt, és nem tudni, megtartják-e egyáltalán. Az iparági szakértők ráadásul a jelenlegi Apple termékek készletei miatt is aggódnak, az új modellek pedig jócskán késnek majd, ami a tényleges megjelenést illeti. Az új iPad Pro billentyűzete például csak májusban juthat el a felhasználókhoz, és a csere-iPhone-okra is sokat kell várni.