Kislányával pokémonozott az utcán az olasz apuka

2020.03.23. 18:07

Pénzbüntetést kapott a rendőröktől a borzalmas ötletért.

Európában messze Olaszországban a legsúlyosabb a járvány, hírünk írásakor 59 ezer felett járt a koronavírussal diagnosztizált személyek száma, közülük bő 7 ezren már meggyógyultak, azonban a halálos áldozatok száma az 5500-hoz közelített. Az országban kijárási tilalom van érvényben, csak akkor lehetnek az utcán az emberek, amennyiben halaszthatatlan dolguk van, például boltba, gyógyszertárba, kutyát sétáltatni, vagy dolgozni kell menniük.

Alzano Lombardo, 2020. március 5. Kevés a járókelő a Lombardia tartománybeli Bergamo megyében fekvő Alzano LomabardóbanForrás: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Touati

Ehhez képest a beszámolók szerint rengeteg olasz továbbra sem veszi elég komolyan a helyzetet, és ha nem is pezseg az élet az utcákon, de közel sem akkora a csend, mint az elvárható volna. Rengeteg olasz továbbra sem veszi elég komolyan a helyzetet, nem érti a járvány megállításában játszott egyéni szerepét és kötelességét.

Erre a Leggo is hozott egy remek példát, a beszámolója alapján egy 31 éves apuka a kislányával Pokémon Gózott, mikor az észak-olasz San Fermo della Battaglia községben váratlanul lecsaptak rá a csendőrök. A férfit állítólag meglepte, hogy csendőrök tartóztatták fel, és kifejtette, hogy Pokémonok vadászata céljából korzózik a kislánnyal a településen.

Ezt nem értékelték nagyra csendőrök, és jelentették a rendőrségnek, a szervtől ismeretlen összegű pénzbüntetést kapott a kijárási tilalom megszegéséért.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!