Bárki bekapcsolhatja az új Facebookot

facebook
Így néz ki a megújult Facebook
Vágólapra másolva!
Hazánkba is megérkezett az új felületének tesztverziója.
Vágólapra másolva!

A múlt heti ígéretének megfelelően a Facebook megkezdte a lassan egy éve ígérgetett, teljesen megújult böngészős felületének általános elérhetővé tételét. A sötét és világos témával is használható kinézetet egyelőre nem aktiválja automatikusan a cég, helyette a jobb felső sarokban lévő menüt kinyitva (ahol a Kijelentkezés gomb is van) manuálisan lehet átváltani rá.

Így néz ki a megújult Facebook Forrás: Facebook

A legnagyobb változtatás, hogy a legfontosabb menüpontok mostantól fülekként jelennek meg a felület tetején, ott lehet váltani a hírfolyam, az ismerősajánlások, a videóajánlások, a piactér, továbbá a csoportok között, bár egyes opciók a hírfolyam baloldalán lévő menühasábban is elérhetőek.

Az új felület első pillantásra számottevően másnak hat a megszokotthoz képest, de valójában a legtöbb menü és opció pontosan ugyanott van és ugyanúgy működik, mint eddig.

Akinek nem tetszene az új felület, az egyelőre visszakapcsolhat a régire.

A tervek szerint a Facebook valamikor a nyártól kezdve fogja teljesen alapértelmezetten az új felületet megjeleníteni a felhasználók számára, idővel pedig el fog tűnni a régire való visszalépés lehetősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!