Kicselezheti a korlátozásokat a Huawei

Huawei P40 Lite, okostelefon, teszt, hms
Kényelmesen elfér a tenyérben.
Vágólapra másolva!
Kerülőúton telepíthetővé teheti a Google Play appjait.
Vágólapra másolva!

A Mate 30 Pro és a P40 Lite modellekkel megérkezett Európába is a Google-féle alkalmazásokat nélkülöző Huawei okostelefonok első hulláma. Ugyan az alternatív szoftvereiknek köszönhetően lehet élni a Play Áruházhoz, a Gmailhez és a YouTube-hoz hasonló appok nélkül, ám a vállalatot joggal nyugtalanítja, hogy mit fognak szólni az új készülékeihez az európai fogyasztók.

Huawei P40 Lite Forrás: Origo

Az XDA Developers beszámolója szerint a Huawei egy érdekes lépéssel elérhetővé teheti a Google Play appjait az új telefonjain, az AppGallery programboltjának német kiadásában elérhetővé vált az AppSearch nevű alkalmazásának tesztváltozata.

Ennek segítségével harmadik felek által üzemeltetett, androidos programboltokban lévő appok között is kereshetnek a mobilozók, az AppGallery mellett az Amazon App Store, az APKMirror, az APKMonk, továbbá APKPure áruházak kínálatából is telepíthetnek mobilalkalmazásokat.

Amennyiben a harmadik felek által üzemeltetett forrásokban nem hivatalosan feltűnnek a Google Play appjai, akkor azokat könnyen telepíthetik majd a felhasználók.

Ezzel a Huawei technikailag nem sérti meg a kereskedelmi korlátozásokat, hiszen a készülékein alapvetően nem érhetőek el a Google Play appjai, továbbá azok a saját tulajdonú AppGallery áruházából sem telepíthetőek.

Az AppSearch csak a megfelelő irányba terelné azokat, akik szeretnék a saját szakállukra telepíteni azokat.

Fontos persze megemlíteni, hogy az így megtalálható applikációk közül is sok van, ami nem telepíthető olyan telefonra, amin nem fut a Google Play, vagy ha esetleg mégis telepíthető, nem hajlandó működni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!