Elon Musk nem veszi túl komolyan a koronavírust

Vágólapra másolva!
Ellenállt a hatóság akaratának Elon Musk, a fremonti Tesla-gyár végül azonban mégis takarékra kapcsolt.
Vágólapra másolva!

A Tesla fremonti gyárának már korábban be kellett volna zárnia a hatóságok koronavírusjárvány következtében elrendelt intézkedéseinek hatására, hiszen minden nem létfontosságú üzletnek be kell zárnia Alameda megyében is Amerikában. Emellett április 7-ig mindenkinek otthon kell maradnia, kivéve, ha bevásárol vagy orvoshoz megy, illetve nélkülözhetetlen a munkája (például rendőr, tűzoltó).

Forrás: Electrek

Az autógyártók termelését nem tartják létfontosságúnak, így ezeknél csak a minimum, alapvető feladatok ellátása megengedett. A Tesla azonban egy darabig mégis arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy eltérő utasításokat kapott a kormánytól, de összességében csak az maradjon otthon, aki beteg. A szakértők szerint a Tesla hozzáállása nem volt meglepő, ugyanis Elon Musk nem veszi túl komolyan a koronavírust, erről a Twitteren többször is beszélt röviden.

Alameda megyében aki megszegi az új szabályokat, az 50-től 1000 dollárig bírságolható, és 90 nap börtönt is kiszabhatnak rá.

Elon Musk végül az amerikai kormánnyal való egyeztetés után úgy döntött, hogy a Tesla is visszafogja a működését Kaliforniában és New Yorkban, így átmenetileg végül Fremontban is leállították a gyártást. Elon Musk a kezdeti hozzáállása és a Twitter-bejegyzései miatt azonban elég sok kritikát kapott az utóbbi napokban.