Crackelni sem kellett a Doom Eternalt

doom eternal videojáték
Doom Eternal
Vágólapra másolva!
Véletlenül kiadta a Denuvo nélküli indítófájlt a Bethesda.
Vágólapra másolva!

Jelentős kritikai siker kíséretében megjelent ma az id Software legújabb játéka. A 2016-os elődje nyomdokaiban járva, ám azt játékmechanikák tekintetében kibővítve a DOOM Eternal hosszú és önfeledt szórakozást kínál azoknak, akik megmentenék a Földet a pokolból érkezett démonok helyükre tételével.

Doom Eternal Forrás: id Software / Bethesda

Egyelőre úgy tűnik, hogy jókora anyagi siker lesz a DOOM Eternal, azonban a Bethesda gigantikus öngólt lőtt a számítógépes verzió elérhetővé tételekor: bent felejtette a játék másolásvédelem nélküli indítóállományát a Bethesda Game Launcheren keresztül terjesztett változatában.

A mappájában volt egy „original" nevű könyvtár, benne a Denuvo nélküli indítófájllal, így crackelniük sem kellett a kalózcsoportoknak a játékot.

A steames változatot nem érintette a malőr, továbbá a Bethesda elég gyorsan reagálva egy javítással törölte az original mappát. Ez persze nem mentette meg a helyzetet, a Denuvót nem tartalmazó indítófájl rengeteg helyen elérhetővé vált az interneten, így semmi sem állíthatja meg a kalózokat attól, hogy a fizetős gamerekhez hasonlóan már a megjelenés napján nyúzhassák a játékot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!