Itt a kábelek nélkül működő kijelző

waveshare e-ink e-paper
NFC-n keresztül kapja az áramot és a képet a Waveshare kijelzője
Vágólapra másolva!
Az áramot és a megjelenítendő képet is NFC-n át kapja.
Vágólapra másolva!

Ügyes innovációval állt elő a Waveshare, sikeresen kifejlesztett egy teljesen vezeték nélküli módon működő kijelzőt. A termékbe 7,5 hüvelykes és 800×400 pixeles e-ink panel került, a megjelenítendő képet NFC-n keresztül lehet átküldeni rá, és a kép megváltoztatásához szükséges áramot is ezen keresztül kapja. Jelenleg csak androidos eszközökkel kompatibilis.

NFC-n keresztül kapja az áramot és a képet a Waveshare kijelzője Forrás: Waveshare

A szürkeárnyalatos e-ink kijelzőket elsősorban e-könyv-olvasókban használják a gyártók, hiszen semmiféle fényt sem bocsájtanak ki, így akár órákon keresztül is lehet szövegeket olvasni rajtuk a szemek túlzott erőltetése nélkül. A technológia további nagy előnye, hogy a kijelzőnek csak akkor van szüksége áramra, mikor meg kell változtatnia a rajta látható képet, ami egyedülálló tulajdonság a megjelenítők világában.

A Waveshare kijelzője elsősorban olyan helyzetekben lehet hasznos, mikor egy rendszeresen átírandó szöveget mutató tájékoztató táblára van szükség, például üzletek vehetik hasznát.

Kényelmesebb lehet, mint egy klasszikus táblát filccel vagy krétával újraírogatni, és persze sokkal professzionálisabb benyomást kelt azoknál. A telepítése is rendkívül egyszerű, hiszen nincs szüksége semmiféle kábelre, csak a rögzítését kell úgy megoldani, hogy ne ragadjon hozzá valakinek az enyves kezéhez.

Az ára pedig aránylag baráti, szállítási költség és adók nélkül 62 euróért, olyan 22 ezer forintért árulja a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!