Megújult a MacBook Air és az iPad Pro

apple ipad pro
Apple iPad Pro (2020)
Vágólapra másolva!
Emellett megduplázódott a Mac mini tárhelye.
Vágólapra másolva!

Szerda délután többé-kevésbé váratlan termékbejelentésekkel rukkolt elő az Apple, bemutatta a frissített MacBook Air és iPad Pro termékeit. Ezek mellett csendben megduplázta a Mac mini asztali számítógép legkisebb SSD-jének a kapacitását, így 329 990 forintért cserébe már 256 GB tárhelyet kapnak a vevők. Ez üdvözlendő, bár nem sokat javított a minigép ár-érték arányán.

Apple MacBook Air (2020) Forrás: Apple

A 2020-as évjáratú MacBook Air egy meglehetősen szimpla termékfrissítésnek mondható, a talán legfontosabb változás, hogy a MacBook Pro után az Apple ebben is visszatért az ollós kialakítású billentyűzet használatához, miután a pár éve használni kezdett Butterfly-mechanikás megoldása megbízhatatlannak bizonyult. Szintén jó hír, hogy az új laptop már tizedik generációs Intel Core processzorral érkezik, így a grafikai teljesítménye 70 százalékot is nőhetett az Iris Plus Graphics videovezérlőnek köszönhetően.

Apple iPad Pro (2020) Forrás: Apple

A másik fontos termékbejelentést az új iPad Pro táblagépek jelentették, ezek továbbra is 11 és 12,9 hüvelykes kialakításúak, a kijelzőjük maradt a régi. Viszont az új Apple A12Z Bionic rendszerlapkának köszönhetően egy kicsit erősebbek lettek, az opcionálisan megvásárolható billentyűzetes tokjuk pedig teljesen új kialakítást kapott, a kényelmes használat érdekében felemeli a tabletet az asztal síkjáról.

Apple iPad Pro (2020) Forrás: Apple

Az új iPad Prók legnagyobb újítása a hátlapi kamerarendszer terén keresendő, a széles látószögű és az ultraszéles látószögű képalkotó egységek mellett egy LIDAR-szenzor kapott helyet. Ez lézernyalábokat használ az előtte lévő környezet távolságának a feltérképezésére, ami a fotós és a kiterjesztett valóságos alkalmazások számára nyit új lehetőségeket.

A termékek már hazánkban is rendelhetőek. Az új MacBook Air kezdőára 409 990 forint, a kisebbik iPad Próé 324 990 forint, a nagyobbik táblagépé pedig 399 990 forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!