A koronavírusról szóló tanácsokat helyezi előtérbe az Instagram

Vágólapra másolva!
A népszerű közösségi platform arról ad tanácsokat, hogyan lehetünk a járvány idején biztonságban.
Vágólapra másolva!

Az Instagram a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformja, így ennek használatával is elég erősen tudják befolyásolni a felek az embereket a koronavírus kapcsán. Az Instagram azonban igyekszik jó célra felhasználni a népszerűségét, és tanácsokat ad, hogyan maradhatunk biztonságban a járvány idején.

Forrás: Enterpreneur

A hírfolyam tetején helyez el egy tájékoztatót az Instagram, amiben hivatkozás is van a helyi egészségügyi hatóságok és a WHO oldalaira. Ezek a figyelmeztetések minden olyan ország felhasználói számára megjelennek, amelyeket nagy mértékben befolyásol a koronavírus.

A fejlesztők emellett nagy erőkkel küzdenek a tévinformációk ellen, valamint a koronavírussal kapcsolatos AR-tartalmak elrejtéséért. A keresési találatok tetején pedig csak az egészségügyi hatóságok információi jelenhetnek meg. A Facebook, a Microsoft, a Google, a YouTube, a Twitter, a Reddit és a LinkedIn mind együttműködnek az egészségügyi hatóságokkal az álhírek és tévinformációk megállításában, azonban a kutatások szerint az emberek 142-szer nagyobb mennyiségben kutatják a közösségi platformokon megjelenő, hamis egészségügyi oldalakat és forrásokat, mint a hivatalos tájékoztatókat.