Egymilliárd eszközön fut a Windows 10

windows 10 fall update cover
Visitors try out Windows 10, the latest operating system from US software giant Microsoft, during a launch event in Seoul on July 29, 2015. Microsoft is aiming to build lasting relationships with the operating system Windows 10 seen as critical to reviving the fortunes of the once-dominant tech giant. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Eredetileg három év alatt kívánt eljutni idáig a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Szinte minden nagy cégnek vannak túlságosan is ambiciózus célkitűzései, a Microsoft pedig nem arról híres, hogy ne lennének meg az erőforrásai a nagyratörő tervek megvalósításához. Az elmúlt évek egyik különösebb kockázattal nem járt, de ettől függetlenül sokakban megmaradt momentuma az volt, mikor a vállalat kijelentette, hogy a 2015. július 15-i megjelenésétől számított három éven belül szeretné 1 milliárd eszközre eljuttatni a Windows 10-et.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Ekkor már csalt egy kicsit a Microsoft, hiszen nem csak az asztali gépekre és laptopokra gondolt, hanem a Windows 10 Mobile rendszerű eszközök és az Xbox One konzolok is beletartoztak volna a milliárdba.

Ennek ellenére a céggel alaposan kibabrált a számítógépek egyre hosszabbra nyúló életciklusa, a mobilos rendszerének totális kudarca, továbbá az idén januárban nyugdíjba küldött Windows 7 óriási népszerűsége. Az utóbbi a NetMarketShare szerint globálisan még mindig a PC-k bő 31 százalékán fut.

Most végre kipipálhatta a célkitűzést a Microsoft, elérte az 1 milliárdot a Windows 10-et futtató, aktívan használt eszközök száma.

A mérföldkő kapcsán a Microsoft azt is elárulta, hogy a Windows 10 új kiadásainak nyilvános tesztelésére kitalált Windows Insider program már 17,8 millió önkéntessel rendelkezik, bár az nem világos, hogy közülük hányan aktívak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!