Megint rekordot döntött a Steam

gamer gaming billentyűzet klaviatúra keyboard
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Megrohanták vasárnap a gamerek a játékboltot.
Vágólapra másolva!

A koronavírusos rendelkezések kevés nyertese közé az online játékszolgáltatások tartozhatnak, a hétvégén feltehetően a felhasználók nagy száma miatt rövid időre üzemzavar támadt az Xbox internetes szolgáltatásában, mindeközben pedig óriásit ment a Steam. A legnagyobb digitális számítógépes játékokat áruló bolt rekordot döntött vasárnap, délután három óra környékén a szolgáltatásba egyidejűleg bejelentkezett gamerek száma meghaladta a 20,3 milliót.

A kép csak illusztráció Forrás: Soumil Kumar / Pexels

Ezzel sikerült jelentősen megdönteni az idén február elején beállított 18,8 milliós rekordot, viszont az egyszerre játékban lévők száma „csak" 6,8 milliónál tetőzött. Ezen a téren megint csak megközelíteni sikerült a 2018. január 1-én beállított, 7,2 milliós csúcsot.

Nem lepődnénk meg, amennyiben a következő hetekben akár többször is megdőlne mindkét csúcs, főként mivel a múlt hétvége az új játékmegjelenések szempontjából rendkívül csendes volt.

Most pénteken viszont elérhetővé válik majd a DOOM Eternal, jövő hétfőn pedig a Half-Life: Alyx, bár az utóbbival való szórakozáshoz kötelező a VR-headset, ami drámaian limitálja a közönségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!