A koronavírus miatt csúszhat az új PlayStation és Xbox

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül kereslet garantáltan lesz rájuk.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban a koronavírus nehezen megbecsülhető mértékű, de garantáltan rekord károkat okozott a kínai gazdaságban, csak az elmúlt jó egy hétben kezdett el visszaállni az élet a normál kerékvágásba az országban. Persze a gyártók és a beszállítók kényszerű munkaszünetei nemcsak a már piacra dobott elektronikai eszközök készleteire, hanem a belátható jövőben gyártásba küldeni kívánt eszközökre is kihatással vannak, óriási mennyiségű termék elérhetővé válása csúszhat akár hónapokat.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

A videojátékos iparra szakosodott DFC Intelligence piackutató intézet rossz hírrel szolgált a gamerek számára, állítása szerint rendkívül valószínű, hogy ellátóláncbeli és gyártási nehézségek miatt csúszhat a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X konzolok piacra dobása. A termékeket az idei „ünnepi szezonban" kívánták kiadni a gyártók, magyarán az ősz folyamán kellett volna elérhetővé válniuk.

Az elemzőcég szerint könnyen elképzelhető, hogy csak 2021-ben kerülhetnek forgalomba, ám ha össze is jön az őszi rajt, akkor erősen véges készletek állhatnak belőlük rendelkezésre.

Az egyetlen jó hír, hogy a konzolos játékosok érdeklődése abszolút töretlen a PlayStation 5 és az Xbox Series X iránt, így a piacra kerülés időpontjától függetlenül rendkívül erős keresletre számíthat a Sony és a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!