Marad az egyjátékos exkluzívoknál a PlayStation

naughty dog the last of us part 2
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
Részben ezekkel gyűrte le az Xbox One-t a mostani generációban.
Vágólapra másolva!

A konzolháború jelenlegi csatájának egyértelmű nyertese a Sony PlayStation 4, hiszen a piacra kerülésekor az Xbox One-nál messze jobb volt a megítélése, ráadásul az exkluzív játékok terén is maga alá gyűrte a riválisát. A nyáron PC-re is elérhetővé váló Horizon: Zero Dawn fejlesztőcégének ügyvezetése után a Sony nemzetközi stúdióinak vezetőjévé vált Hermen Hulst a PlayStation blognak adott interjújában kifejtette, hogy ami működik, azt nem kell megjavítani.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

Hulst állítása szerint a Sony saját játékfejlesztő stúdiói továbbra is a sztoriközpontú, egyjátékos címek fejlesztésére fókuszálnak majd, azaz a PlayStation 5-ös éra őszi beköszöntével nem fog érdemben változni, hogy a játékosok milyen jellegű exkluzívokra számíthatnak a vállalattól.

Ez igazán megnyugtató lehet az Unchartedhez, a The Last of Us-hoz, vagy éppen a Horizon: Zero Dawnhoz hasonló élmények kedvelőinek.

Persze a Microsoftot sem kell félteni, a mostani generációban való leszereplése után az elmúlt bő egy évben olyan sztoriközpontú játékokra szakosodott fejlesztőcégeket vásárolt, mint például az Obsidian, az Inxile, a Ninja Theory és a Double Fine.

A következő konzolgeneráció életciklusa során erős konkurenciát kaphatnak a PlayStation-exkluzívok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!