Vágólapra másolva!
A világ legígéretesebb mesterséges intelligenciával foglalkozó startupjai közé válogatták be a HR-es feladatokra chatbotos megoldásokat fejlesztő ChatBoss Teamet.
Vágólapra másolva!

A cég a francia fővárosban lépett be a deep tech szektor nagyágyúi közé a Choose Paris Region (párizsi befektetési ügynökség) által szervezett nemzetközi üzleti kapcsolatépítő eseményen, ahol a magyar startup olyan óriáscégeknek mutatkozhatott be, mint az Accenture, a Cisco, az Oracle, a PSA konszern vagy a Total.

Forrás: Chatboss Team

Az ún. deep tech szektor - más néven tudományos technológiai szegmens – megállíthatatlanul tör előre világszerte, hiszen a kutatás-fejlesztés és a technológia szoros együttműködése eddig megoldhatatlannak tűnő társadalmi kérdésekre, ipari vagy éppen a környezeti kihívásokra adhat válaszokat. Nem csoda, hogy 2014 óta éves szinten átlagban több mint 20%-kal nő a deep tech startupokba áramló magánbefektetések volumene.

Ebbe az illusztris társaságba váltotta meg belépőjét a ChatBoss Team is.

Kapcsolatépítés Párizsban a szakma krémjével
Globálisan is egyre nagyobb kihívást jelent a cégek számára a megfelelő számú és minőségű munkaerő megtalálása, megtartása és motiválása, mely ugyanakkor stratégiai fontosságú bármilyen üzleti cél eléréséhez. A ChatBoss Team a mesterséges intelligenciát hívja segítségül, hogy olyan eszközöket adjon a vállalati HR-szakemberek kezébe, melyekkel gyorsabb és hatékonyabb lesz a toborzási tevékenységük, felhasználóbaráttá válik a vállalati HR feladatok kezelése, valamint a tudásátadás és a tudásmenedzsment.

Ezzel a cégek nem csak értékes munkaidőt, de jelentős összeget is megspórolhatnak.

„Csapatunk nagy előnye, hogy ügyfélre szabottan és nemzetközi színvonalon dolgozunk, miközben igazi egységben működik nálunk a HR-es és az IT-s know-how. E kettőt integrálva valóban meg tudjuk érteni, illetve meg tudjuk oldani a hozzánk forduló cégek problémáit. Impozáns referenciákkal a hátunk mögött indultunk neki a párizsi üzletfejlesztési eseménynek, hiszen a teljesség igénye nélkül dolgoztunk már a New-York állam választási bizottságnak, az HBO-nak, az Audi magyar leányvállalatának pedig díjnyertes HR-botot fejlesztettünk. Óriási lépés volt bekerülni a nemzetközi deep tech közösségbe, előadásokat hallgatni, beszélgetni és ismerkedni olyan cégekkel, akik már megtették azt az utat, ami előttünk áll" – mesél a tapasztalatokról Baltay Kristóf, a ChatBoss ügyvezetője.

TOP 25-ben a mesterséges intelligencia területén
A Choose Paris Region által szervezett techmeeting fókuszában az állt, hogy a mesterséges intelligenciával foglalkozó induló vállalkozásokat megismertesse és összehozza olyan nemzetközi óriáscégekkel, mint például az Accenture, a Cisco, az Oracle, az Orange, vagy a Total. A meghívott startupok mindegyike lehetőséget kapott, hogy röviden bemutassa fejlesztéseit és üzleti megoldásait, majd a személyes találkozókon már a konkrétabb együttműködési lehetőségekről tárgyalhattak a multivállalatok képviselőivel.

„Számos ígéretes üzleti tárgyalást tudtunk megvalósítani a párizsi deep tech week keretében. Örömteli, hogy jelentős az érdeklődés a mesterséges intelligencián alapuló megoldásaink iránt a nemzetközi piacon is. A rendezvény eredményeként együttműködésről egyeztetünk többek között az egyik legnagyobb francia autóipari konszernnel, illetve egy szintén francia hátterű, de globális, műholdas technológiákat fejlesztő céggel" - tette hozzá Baltay Kristóf.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!