Az Apple is érdeklődik a kettéhajtható mobilok iránt

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy új szabadalma a megvalósítási módszerre is rávilágít.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években az Apple kiszorult a legfontosabb mobilipari innovátorok társaságából, hosszas kihagyás után a legutóbbi emlékezetes húzása a 3D-s arcfeltérképezést használó Face ID volt az iPhone X-ben. A vállalat kettéhajtható mobilt is nyilván csak évekkel a nagy riválisok után fog piacra dobni, már ha egyáltalán lesz ilyen készüléke, a mobiliparban sem érdemes minden trendet követni.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

A napokban ettől függetlenül előkerült egy szabadalmi kérvény a cégtől, amely szerint aktívan foglalkozik a kettéhajtható mobil készítésének az ötletével. A március 10-én beadott dokumentum szerint két dedikált érintőkijelző használatában gondolkodnak a mérnökei, amelyek a telefont szétnyitva összeérnének, így egyetlen, nagyméretű megjelenítő benyomását keltenék.

Az ötlet természetesen nem új, az teszi érdekessé a megközelítést, hogy eltér a Samsung, a Motorola, továbbá a Huawei által preferált módszertől: az androidos riválisok nem két kijelzőt próbálnak egy darabnak láttatni, hanem a konkrétan kettéhajtható kijelzők mellett tették le a voksokat.

Sajnos ezek esetében jelenleg nem megoldott a kijelző megfelelő fizikai védelme, azonban az Apple által pedzegetett megoldás lehetővé teszi a megszokott Gorilla Glass és hasonló védőüvegek használatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!