Láthatáron a gomb nélküli mobilok

sentons sds buttonbar
Sentons SDS Buttonbar
Vágólapra másolva!
Érintőfelületek kerülhetnek az oldalaikba.
Vágólapra másolva!

A mobilgyártók folyamatosan keresik az ipar következő nagy dobását, az olyan technológiai fejlesztéseket, amelyekkel megkülönböztethetik a termékeiket a rivális megoldásoktól, vagy általánosságban véve javíthatnak a meglévő dizájnokon. Az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy következő előrelépés a fizikai gombok teljes elhagyása lehet, azaz a gyártók megszabadulnának a bekapcsoló és hangerőállító gomboktól.

Sentons SDS Buttonbar Forrás: Sentons

A Sentons nevű cég most azt állítja, hogy elkészült a szükséges technológiával, és a Foxconn jóvoltából készen áll a tömeggyártására. Az SDS Buttonbar nevű termékét a készülékek oldalaiba tudják beépíteni a gyártók: képes érzékelni az érintéseket, így teljesen kiválthatja a fizikai gombokat.

Az érintőterülete olyan 4,8 cm hosszú, azaz bőven van hely a három említett gomb számára.

További érdekesség, hogy akár gesztusfelismerésre is használható, azaz mondjuk megoldható lehet a hangerőállítás a készülék oldalán való ujjcsúsztatással.

A technológia tényleges előnyt nyújthat a fogyasztók számára, hiszen a gomboktól való elbúcsúzás miatt merevebbek lehetnek a telefonok vázai, továbbá kevesebb olyan pont lesz rajtuk, amelyeken piszok vagy folyadék férkőzhetne be a burkolatuk alá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!