Elmarad az E3 2020 játékkiállítás

entertainment software association esa e3 2019
E3 2019
Vágólapra másolva!
A Microsoft és az Ubisoft online eseményekkel pótolhatja.
Vágólapra másolva!

Utolérte a végzete a világ legnagyobb videojátékos kiállítását, a koronavírus miatt az ESA lefújta az idei Electronic Entertainment Expót. Ez önmagában is óriási veszteség a szervezők számára, azonban a helyzetet súlyosbítja, hogy az idei műsorral radikálisan megújult volna az expó: a médiamunkások helyett a rajongókat kívánta a középpontba állítani, ezzel bizonyítva a nagy konzolgyártók és játékkiadók számára, hogy van értelme számolni vele, részt venni rajta.

E3 2019 Forrás: Entertainment Software Association

Ez nyilván nem fog sikerülni, sőt: inkább csak megerősítheti a kiállítókat arról, hogy nincs szükségük többé méregdrága, rengeteg fejfájással járó kiállításon való részvételre a márkáik és termékeik reklámozásához.

Az expótól való búcsúzás nem lenne szentségtörő a nagy cégek számára, a Sony idén már másodszorra hagyta volna ki az E3-at, pedig idén ősszel fogja piacra dobni a PlayStation 5-öt.

A Microsoft és az Ubisoft a június 9-11. közé időzített E3 2020 törlését követően jelezték, hogy a tervezett sajtókonferenciáikat valamilyen formában és mértékben meg kívánják tartani online streamelt formában, így például az Xbox Series X-szel kapcsolatos következő információadag is digitálisan fog elérhetővé válni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!