Darabjaira hullik a GeForce Now

borderlands 3 videojáték gearbox
Borderlands 3
Vágólapra másolva!
Most épp a 2K tüntette el belőle a játékait.
Vágólapra másolva!

Váratlan és érthetetlen helyzet alakult ki a pár hete általánosan elérhetővé vált GeForce Now játékstreamelő körül, az ingyen is használható szolgáltatás segítségével a játékosok a Steamen és a riválisaiban már megvett játékaik egy részével tudnak játszani olyan PC-ken és mobileszközökön, amelyek nem lennének képesek azok futtatására.

Borderlands 3 Forrás: Gearbox Software

A szolgáltatás stabil változatának elindítása után kitört a botrány: először az Activision és a Bethesda távolította el belőle a játékait, majd az indie The Long Dark is elbúcsúzott tőle, most pedig a 2K, avagy Take-Two Interactive címei is köddé váltak.

Emiatt a gamerek többek közt a Borderlands, a Bioshock, a Mafia, az X-COM és a Civilization játékokkal sem játszhatnak a GeForce Now közreműködésével.

Ennek hátterében az áll, hogy az NVIDIA a jelek szerint igen kevesektől kért engedélyt, hogy a játékaik elérhetőek legyenek a GeForce Now-ban. Megegyezések és szerződések hiányában most sorra tűnnek el belőle a népszerű, a gamerek becsalogatására leginkább alkalmas játékok.

Az NVIDIA nem kívánt érdemi kommentárt fűzni a 2K távozásához, a cég szerint dolgozik a kiadó termékeinek újbóli elérhetővé tételén.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!