The Last of Us sorozat készül az HBO-ra

The Last of Us
Vágólapra másolva!
A Csernobil alkotója állt be a projekt mögé.
Vágólapra másolva!

A borús és esős időt azonnal elfeledtető hír érkezett az HBO háza tájáról, a csatorna bejelentette a Naughty Dog által fejlesztett, több tucat az év játéka díjat bezsebelt The Last of Us tévésorozatos adaptációjának elkészítését. Ezzel nincs vége a mókának: a projekt mögött a gigantikus sikert aratott Csernobilt is jegyző Craig Mazin áll, aki mint kiderült, nagy rajongója a játéknak. Hab a tortán, hogy a produkció társírója és társproducere Neil Druckmann, a Naughty Dog kreatív vezetője lesz.

The Last of Us Forrás: Sony

A sorozat eseményei közvetlenül az első játék után fognak játszódni, Joelnek ki kell csempésznie Ellie-t a karanténzónából, miután „kiszabadította" a kórházból. A játékhoz hasonlóan a duónak csapatként kell dolgoznia a veszélyes idegenekkel és fertőzöttekkel teli világban, csak közösen sikerülhet túlélniük, teljesíteniük a több amerikai államon átívelő túrájukat.

A részletek egyelőre nem világosak, így például a szereplőgárdát és a várható kiadási dátumot is homály fedi, a jelek szerint aránylag korai stádiumban van a projekt. Remélhetően a The Last of Us sorozat forgatása jobban megy majd, mint a tizenegy éve ígérgetett, a napokban már a hetedik rendezőjét megkapott Uncharted mozifilmé.

Addig is persze a PlayStation 4-gyel rendelkezők nagyon hamarosan kapnak egy újabb dózist a Naughty Dogtól, a jelenlegi álláspont szerint május 29-én jelenik meg az első játék után öt évvel játszódó The Last of Us Part II a konzoljukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!