Elmarad a Google I/O 2020 konferencia

android m oprendszer cuki
SAN FRANCISCO, CA - MAY 28: An attendee takes a selfie in front of Android mascots during the 2015 Google I/O conference on May 28, 2015 in San Francisco, California. The annual Google I/O conference runs through May 29. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Online megtekinthető lehet az előadások egy része.
Vágólapra másolva!

Feltehetően kevesek meghökkenésére a Google kedden lefújta a május 12-14. közé szervezett I/O 2020-at. A Mountain View városában székelő, fejlesztőközpontú esemény a keresőcég legnagyobb konferenciája, ezen szokta bejelenteni a vadiúj termékeit, továbbá a meglévő hardvereinek, szoftvereinek és szolgáltatásainak fejlesztéseit. Többek közt a soron következő Android látványos újításairól is az I/O-n szokott először értekezni.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

A konferencia a COVID-19 koronavírus legújabb áldozata, emiatt maradt el többek közt a Mobil Világkongresszus, csúszott a nyár végére a Game Developers Conference, és vált teljesen online eseménnyé az NVIDIA GPU Technology Conference.

A Google természetesen nem fogja a sírba vinni az I/O 2020-ra tartogatott bejelentéseit, egyszerűen csak az interneten hozza majd nyilvánosságra az információkat. Az illetékesek egyelőre gondolkodnak a megfelelő formátumon, könnyen elképzelhető, hogy kiteszik majd a fontos előadásokat a YouTube-ra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!