A Facebook is fellép a koronavírusos álhírek ellen

Olaszország, koronavírus
Milánó, 2020. február 24. Egészségügyi maszkját igazítja meg egy járókelő Milánóban 2020. február 24-én. Az osztrák hatóságok az előző nap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járatok egyikén az új koronavírus fertőzés tüneteit állapították meg két utasnál. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó vírussal fertőzöttek száma, és hatan veszítették életüket. A halálos áldozatok mindannyian idős, más betegségben is szenvedő emberek voltak. MTI/AP/Claudio Furlan
Vágólapra másolva!
Ingyen reklámhelyet kapott az Egészségügyi Világszervezet.
Vágólapra másolva!

Jövedelmező üzlet a koronavírus körüli rémhírek terjesztése, ezek cirkuláltatásának leghatékonyabb felülete pedig a közösségi média. A Facebook most újabb lépést tett a tényekről való tájékozódás megkönnyítése érdekében, a coronavirus kifejezésre rákeresők mostantól elsőként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalos tájékoztató oldalára mutató reklámot látnak.

A WHO webhelyére próbálja irányítani a koronavírusról információkat keresőket a Facebook Forrás: Origo

A tesztelésünk idején a koronavírus kifejezés sajnos csak a szokásos találatokat hozta be, a jelek szerint a COVID-19 körüli információkra nem angol nyelven rákeresőknél nem feltétlenül jelenik meg a reklám. Ez érthető annak fényében, hogy a linkelt webhely jelenleg csak hat nyelven érhető el.

Viszont jó hír, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóvoltából elindult hazánk a koronavírusról hivatalos tájékoztatást nyújtó webhelye, ezen minden fontos információ elérhető, amelyet csak tudni érdemes az aktuális helyzetről, friss statisztikák és tanácsok is olvashatóak rajta.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!