Csak iOS-re jön a megújult Messenger

facebook messenger
Facebook Messenger
Vágólapra másolva!
Egyes fejlesztései idővel megjelennek majd Androidon is.
Vágólapra másolva!

A hétvégén már beszámoltunk a hírről, hogy a Facebook nulláról újraírta a Messenger mobilalkalmazását, plusz kiszedte belőle a játékokat és a felfedezés fület. Mindezek következtében sallangmentessé vált a csevegőalkalmazás: felgyorsult, és csak azt tudja, amit ténylegesen elvárnak tőle a felhasználók.

Facebook Messenger Forrás: Facebook

A megújult szoftvert most formálisan is bemutatta a Facebook. A cég szerint az eddigi Messengernél kétszer gyorsabban indul, 84 százalékkal csökkent a kódbázisának a mérete, a helyfoglalása pedig a negyedére esett. Az alkalmazás a mai naptól kezdve válik elérhetővé az Apple-féle mobileszközökre, hírünk írásának idejére egyeseknél talán már ki is jelezte az App Store a frissítést.

Ami viszont sokak számára meglepetést okozhat, hogy a Facebook nem adja ki a megújult appot Androidra.

Helyette az iOS-es változat egyes fejlesztései majd valamikor a jövőben megérkeznek az androidos appba is, ám aki igazán kis erőforrásigényű chatappot szeretne, annak a Messenger Lite használatát javasolja a cég.

A fejlemény végső soron annyira nem meglepő, a Facebook mindig is feltűnően másodrangúként kezelte az androidos appját, pedig a mobilos felhasználók java azon keresztül éri el a szolgáltatását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!