Bizarr hiányosságot pótol a Google Névjegyek

okostelefon smartphone mobil android
Vágólapra másolva!
Nem fognak már elveszni a telefonra mentett kontaktok.
Vágólapra másolva!

Az androidos telefonok egy részén előtelepítetten megtalálható Google Névjegyek általánosságban véve jól működik, ráadásul képes szinkronizálni a Google-fiókkal a kontaktokat. Emiatt ha valaki átáll egy másik telefonra, akkor a Google-fiókjának beállítása után azonnal feltűnnek az új mobilján a névjegyek, nem kell azokat manuálisan átmásolnia a régi készülékről.

A kép csak illusztráció Forrás: Ashutosh Jaiswal / Pexels

Kivéve persze, mikor ez nem így működik. A Google Névjegyek egyik bizarr hiányossága az volt, hogy nem tudta átmásolni a készülékek helyi háttértárára mentett kontaktokat a Google-fiókba, így ha valakinek sikerült rossz helyre mentenie egyes névjegyeit, akkor elveszíthette azokat a készülékek közti váltáskor. Ráadásul az információk hiánya sok esetben csak a régi mobil alaphelyzetbe állítása után tűnhetett fel.

A Névjegyek már képes átmásolni a helyi készülékre mentett kontaktokat a Google-fiókba Forrás: Android Police

Friss beszámolók alapján a Google-nek most sikerült megoldania a problémát, az elindításakor a Névjegyek már felajánlja a kizárólag a helyi készülékre mentett kontaktok Google-fiókba való átmásolását. Két módban is használható a funkció: az automatikusat választva a telefon háttértárára mentett névjegyek kérdés nélkül felkerülnek a mobilozó Google-fiókjába, míg a manuális módot választva kézzel indítható a másolás.

Viszont a SIM-kártyára mentett kontaktokat továbbra sem tudja átmásolni a Google-fiókba a Névjegyek.

Az új lehetőségre figyelmeztető értesítés egyelőre nem mindenkinél jelent meg, szokásához híven a vállalat hullámokban aktiválja a funkciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!