Vágólapra másolva!
Valamikor a nyár későbbi részében tarthatják meg.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban erősen kérdésessé vált a világ első számú játékfejlesztői konferenciájának sorsa a COVID-19 miatt, a San Franciscóban március 16-20. közti napokra leszervezett Game Developers Conference mögül pár nap alatt majdnem az összes fő szponzora kihátrált a potenciális egészségügyi kockázatok miatt.

Forrás: Game Developers Conference

A helyzetre való tekintettel a szervező Informa Tech úgy döntött, hogy elhalasztja az eseményt, március közepe helyett valamikor a nyár későbbi részében kívánja megtartani. A konferenciára bérleteket vásároltak teljes pénzvisszatérítést kapnak, azonban a hotelfoglalások és a repülések lemondásával kapcsolatos esetleges költségeket állniuk kell a pórul járt fejlesztőknek. A szobafoglalás lemondásával járó büntetést csak azok ússzák meg biztosan, akik az esemény webhelyén keresztül foglaltak szállást.

Egyes a konferenciára tervezett előadások megtekinthetőek lesznek majd a GDC YouTube-csatornáján.

Az elmúlt napokban többek közt a Kojima Productions, a Sony Interactive Entertainment, a Facebook, az Electronic Arts, Microsoft, az Epic Games, a Unity, az Amazon, és az Iron Galaxy Studios döntött a GDC 2020-tól való távolmaradás mellett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!