Erősen meríti a mobilakkut a 120 Hz-es érintőkijelző

Samsung, Galaxy, S20 Ultra, okostelefon, csúcs, Android, teszt
Samsung Galaxy S20 Ultra.
Vágólapra másolva!
Letesztelték 60 és 120 hertzes módban a Galaxy S20 Ultra üzemidejét.
Vágólapra másolva!

A gamereknek szánt modellek után most már általánosságban véve elkezdtek betörni a csúcsmobilokba a 60 Hz-nél magasabb képfrissítési sebességre képes kijelzők, a gyártók 90 és 120 hertzes paneleket kezdtek használni a készülékeikben. Ezeken a megszokotthoz képest simábbak a mozgások, másodpercenként másfélszer vagy kétszer többször frissül a képük.

Samsung Galaxy S20 Ultra Forrás: Origo

A nagy frissítési sebességnek árnyoldala is van: a kijelzőpanel és videovezérlő is több energiát fogyaszt, így csökken az akkus üzemidő. Most a Tom's Guide jóvoltából sikerült valamelyest számosítani ennek a mértékét, a kiadvány egy Samsung Galaxy S20 Ultra 5G-s mobilnetezési idejét vetette össze 60 hertzre korlátozott, továbbá 120 hertzes képfrissítési sebesség mellett. Mindkét esetben 150 nitre állították a panel fényerejét.

Az automatizált teszt során a telefon 60 Hz-es módban 11 óra 58 perces, míg 120 hertzes kijelző mellett 9 óra 13 perces üzemidőt tudott nyújtani, azaz 2 óra 45 perccel, avagy

23%-kal csökkent az üzemidő.

Természetesen ez egy szintetikus teszt volt, a használati szokásoktól függően ennél kisebb és nagyobb hatása is lehet a magas képfrissítési sebességnek az üzemidőre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!