Meg sem kellett hackelni a felnőttoldalt

Selfie time. Smart Phone Beautiful Femininity Photographing Leisure Activity Lying On Back Arms Outstretched One Woman Only Women Sex Symbol Comfortable Feet Up Self Portrait Photography Softness Flirting Domestic Life Panties Tank Top Lingerie Young Adul
Beautiful young woman in panties and tank top making selfie by smart phone while lying on couch at home
Vágólapra másolva!
Bő másfél terabájt tartalom került ki a fizetős portálról.
Vágólapra másolva!

Forró helyzetbe került a héten az OnlyFans. A némileg az Instagramot mímelő szolgáltatásba bárki beregisztrálhat, majd havidíjért cserébe képeket és videókat tehet elérhető a rajongói számára. Ugyan nem kifejezetten erotikus oldalnak lett kitalálva, de a valóságban az előadóinak jókora táborát olyan nők alkotják, akik a testükkel kívánnak pénzt keresni az interneten.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/G-Stockstudio

A napokban váratlanul felbukkant egy 1600 gigabájtos archívum, ami tömve van az OnlyFans felnőtt munkát végző hölgyeinek fotóival és videóival. Gyanús volt, hogy hackelés áldozatává válhatott a portál, azonban az üzemeltető cég szerint ez nem igaz: nem történt betörés, a tartalmakat látszólag többféle forrásból szedték össze, részben más portálokról származnak.

Az OnlyFans fizetős felhasználói egyszerűen kimentették a fotókat és a videókat a böngészőjükből, összehordták az összeset egy gigantikus gyűjteménybe, majd nyilvánosságra hozták a félig-meddig privátnak szánt tartalmakat.

Az incidens meglepő része, hogy a közösségi médiás hozzászólások alapján az előadók és a kuncsaftok egy része láthatóan nem érti, hogy az OnlyFans képtelen megvédeni az általuk lényegében nyilvánosságra hozott képeket és videókat. Ez nem a cég hibája, szó szerint lehetetlen technikai megoldással elejét venni azok letöltésének vagy reprodukálásának.

Ha máshogy nem, akkor a kuncsaftok a számítógépük képernyőjének fotózásával vagy videózásával bármikor készíthetnek saját másolatot a tartalmakból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!