Licencet kért a Google, hogy újra dolgozhasson a Huawei-jel

Vágólapra másolva!
Arra kérte az amerikai kormányt a Google, hogy hadd használhassa a szolgáltatásait újra a Huawei.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a Google az amerikai kormányhoz kérelmet nyújtott be, hogy tegyen vele kivételt, és hadd licencelhesse ismét a mobilszolgáltatásait a Huawei számára.

A Huawei tavaly május óta van az amerikai hatóságok tiltólistáján, és azóta nem használhatja az új eszközein a Google szolgáltatásait sem. Sőt, eleve csak olyan technológiát és partnert érhet el, amit az amerikai kormány maga engedélyez. Érdekes módon a Microsoft ezt az engedélyt már korábban megkapta, így dolgozhat a Huawei-jel.

Forrás: Hypertext

Amennyiben a Google is engedélyt kapna erre, akkor a Huawei azonnal frissíthetné a Mate 30 Pro készülékét, és így azon minden egyes Google app és szolgáltatás, valamint a Play Áruház is működésbe lendülne, hivatalos támogatással. Értelemszerűen akkor a P40 Pro is így érkezne.

A Huawei mivel eddig nem tudott mást tenni, nagy erőkkel fejlesztette a saját HMS platformját, az azonban továbbra sem alkalmas a GMS leváltására, és erősen korlátozott. A Google pedig arra figyelmeztetett, a hackerek aktivitása miatt nagyon nem ajánlott külső forrásokból rátrükközni az új Huawei és Honor mobilokra a Google appokat.

Azt nem tudni, hogy a Google kap-e engedélyt Amerikától, és ha igen, mikortól élhet a Huawei támogatása.