Búcsúzik a fizetős loot boxoktól a Destiny 2

destiny 2 shadowkeep videojáték
Destiny 2: Shadowkeep
Vágólapra másolva!
A következő szezonnal eltávolítja azokat a Bungie.
Vágólapra másolva!

Az EA pénznyomda sportjátékait leszámítva mintha kikopóban lennének a fizetős loot boxok a videojátékokból. A loot box lényege, hogy a játékosok virtuális csomagokat kapnak, ezeket kinyitva pedig véletlenszerűen kiválasztott jutalmakban részesülnek, például erőforrásokra, fegyverekre, kozmetikai elemekre kell gondolni. Ez alapvetően nem egy ördögtől származó elképzelés, ám egyes játékkiadók megvásárolhatóvá tették a loot boxokat a bevételeik növelése érdekében.

Destiny 2: Shadowkeep Forrás: Bungie

Az elsősorban a bálnák megkopasztására alkalmas mechanika iránti utálat a 2017-es Star Wars Battlefront II kiadásakor érte el a csúcspontját, hiszen a többjátékos részének fejlődési rendszerét specifikusan a kizsákmányoló loot boxok köré építették. Ezzel sikerült túlmenni a határon, az EA röviddel a játék kiadása után kénytelen volt bocsánatot kérni, teljesen kikapcsolni a loot boxokat, és újraterveztetni a fejlődési rendszert.

Ennek a botránynak a hatására indultak világszerte hatósági vizsgálatok, hogy szerencsejátéknak minősülnek-e a loot boxok.

Most újabb játék fejezi be a fizetős loot boxok értékesítését, a Bungie tájékoztatása szerint a pár hónapja free to play üzleti modellre váltott Destiny 2 is megszabadul majd tőlük a közeljövőben induló tizedik szezonjában. A játékban Bright Engram névre keresztelt loot boxokat jelenleg az Eververse játékbeli üzletekben lehet valódi pénzért megvásárolni, a vevők kozmetikai kiegészítőket kapnak a felnyitásukkor.

A Destiny 2 rendszere még a jobbak közé tartozik, más termékekben a játékmenetre kihatással lévő tárgyakat is tartalmazhatnak a zsákbamacskák.

A döntés mögött etikai megfontolás áll, a vállalat nem kíván a jövőben zsákbamacskát árulni a játékosoknak. Ettől függetlenül maga a mechanika továbbra is benne lesz a Destiny 2-ben, de kizárólag a játékban elért eredményekkel lehet majd loot boxos holmikat szerezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!