Ilyen mobilt nem használhatnak a filmek rosszfiúi

Rian Johnson
Rian Johnson
Vágólapra másolva!
A Tőrbe ejtve rendezője árulta el a kulisszatitkot.
Vágólapra másolva!

Teljesen megszokott a jelenkori filmekben és sorozatokban a mobilok használata, már az lenne a furcsa, amennyiben a szereplők látványosan tartózkodnának azok elővételétől. Ezzel kapcsolatban a nagy sikert aratott Tőrbe ejtve rendezője elárult egy kulisszatitkot: az Apple nem engedi, hogy a filmek negatív karakterei iPhone-ok közreműködésével gonoszkodjanak.

Rian Johnson Forrás: AFP/2013 Getty Images/Kevin Winter

Ebből fakadóan a rendezők vagy kénytelenek Android rendszerű okostelefont kiutalni a gonosz karaktereknek, vagy teljesen el kell maszkolniuk az általuk használt iPhone-t, azaz a nézők sem a termék külsejéből, sem a szoftverének grafikus felületéből nem jöhetnek rá, hogy Apple által készített mobilt használnak a rosszfiúk.

Rian Johnson a leleplezés kapcsán azzal viccelődött, hogy most biztosan jól kiakadtak rá a rejtélyes gyilkosokat és hasonló gonosztevőket felvonultató filmek rendezői, hiszen a használt telefonokból a közönség idő előtt kitalálhatja a hunyó kilétét.

Elsőre kissé nevetségesnek tűnhet az Apple részéről, hogy a márkájának védelme érdekében ilyen feltételt szab a termékelhelyezéskor, ám az efféle megfontolások valójában teljesen hétköznapiak az üzleti életben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!