Kivonult a GeForce Now-ból a Bethesda

wolfenstein youngblood videojáték
Wolfenstein: Youngblood
Vágólapra másolva!
Egyetlen játéka maradt játszható az eddigi felhozatalból.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült simára a bárki által ingyen használható GeForce Now számítógépes játékstreamelő szolgáltatás elindítása, először az Activision-Blizzard játékai tűntek el a felhozatalából, pénteken pedig a Wolfenstein: Youngblood kivételével a Bethesda Softworks termékei is játszhatatlanná váltak benne.

Wolfenstein: Youngblood Forrás: Bethesda Softworks

Az NVIDIA ezúttal egy árnyalattal többet elárult a helyzetről, mint az Activision kihátrálása idején. A blogbejegyzése szerint a játékkiadókkal kötött szerződései GeForce Now bétaidőszakára vonatkoztak, azonban a napokban stabillá és általánosan elérhetővé nyilvánította a szolgáltatását.

Emiatt új szerződésekre van szükség a játékok jogtulajdonosaival, a jelek szerint ezek megkötése a vártnál nagyobb kihívásnak bizonyult.

A bejegyzés nyelvezete alapján nem kizárt, hogy további kiadók játékai is elérhetetlenné válhatnak hamarosan a GeForce Now-ban, azonban a cég leszögezte, hogy garantáltan jönnek helyettük mások, például az ősszel megjelenő Cyberpunk 2077 az első naptól fogva játszható lesz benne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!