Kivonult a GeForce Now-ból a Bethesda

2020.02.23. 12:07

Egyetlen játéka maradt játszható az eddigi felhozatalból.

Nem sikerült simára a bárki által ingyen használható GeForce Now számítógépes játékstreamelő szolgáltatás elindítása, először az Activision-Blizzard játékai tűntek el a felhozatalából, pénteken pedig a Wolfenstein: Youngblood kivételével a Bethesda Softworks termékei is játszhatatlanná váltak benne.

Wolfenstein: YoungbloodForrás: Bethesda Softworks

Az NVIDIA ezúttal egy árnyalattal többet elárult a helyzetről, mint az Activision kihátrálása idején. A blogbejegyzése szerint a játékkiadókkal kötött szerződései GeForce Now bétaidőszakára vonatkoztak, azonban a napokban stabillá és általánosan elérhetővé nyilvánította a szolgáltatását.

Emiatt új szerződésekre van szükség a játékok jogtulajdonosaival, a jelek szerint ezek megkötése a vártnál nagyobb kihívásnak bizonyult.

A bejegyzés nyelvezete alapján nem kizárt, hogy további kiadók játékai is elérhetetlenné válhatnak hamarosan a GeForce Now-ban, azonban a cég leszögezte, hogy garantáltan jönnek helyettük mások, például az ősszel megjelenő Cyberpunk 2077 az első naptól fogva játszható lesz benne.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!