Erőlteti az online fiókot a Windows 10

microsoft holo studio windows 10
Vágólapra másolva!
Elrejti az offline felhasználói fiók létrehozásának a lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A Windows 8 óta a Microsoft folyamatosan erőlteti, hogy a Windows telepítésekor a felhasználók a klasszikus offline felhasználói fiók létrehozása helyett a Microsoft-fiókjukkal jelentkezzenek be a rendszerbe, ha pedig nincs ilyenjük, akkor értelemszerűen regisztráljanak egyet.

Forrás: Microsoft

Az online felhasználói fiók előnye, hogy a használata esetén szinkronizálódnak a Windows egyes beállításai a használt Microsoft-fiókkal. Emiatt a rendszer újratelepítését követően, vagy egy új PC-re való átálláskor nem kell mindent újból beállítani, plusz a Microsoft Áruház is a teljes funkciókészletével áll a felhasználók rendelkezésére. A hátránya, hogy a számítógépekről hazatelefonált adatokat a Microsoft hozzápárosítja a tulajdonosuk személyéhez, ami a felhasználók egy táborában magánszféra védelmével kapcsolatos aggodalmakat vált ki.

Az aggódók számára a legjobb megoldást a klasszikus, offline felhasználói fiók használata jelenti.

Sajnos a Microsoftnak ez a különcködés egyre kevésbé van az ínyére: a Windows 10 telepítője az Egyesült Államokban egy ideje már egyáltalán nem is ajánlja fel az offline fiók használatának a lehetőségét, míg

a világ más tájain eddig csak eldugni próbálta az opciót a cég.

Németországi beszámolók alapján a Microsoft csendben megkezdte a lehetőség USA-n kívüli eltüntetését is, hogy megpróbálja rákényszeríteni a felhasználókat az online felhasználói fiók használatára.

Amennyiben ez igaz, akkor egyetlen módon lehet a Windows 10 telepítésekor offline fiókot létrehozni: nem szabad internetkapcsolatot biztosítani a számítógép számára az installációkor, ilyenkor a telepítő kénytelen felajánlani az offline fiók létrehozásának lehetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!