Adatvesztést okozhat a Windows 10 frissítése

Tired girl resting her head on the table of working with computer bookcase bookshelf business casual clean coffee break computer cup deadline denim desk desktop document drink exhausted female freelance girl hands home laptop library lifestyle list minima
Female person upset or exhausted of studying or overworked too much time at laptop PC at home with bookshelf in background
Vágólapra másolva!
Egyeseknél nagyobb lehet a baj az eredetileg hittnél.
Vágólapra másolva!

A múlt héten röviden már beszámoltunk a Microsoft februári hibajavító keddjén kiadott KB4524244 javítás rosszalkodásáról, a Windows 10 összes használatban lévő verziójához elérhető patch telepítése után egyes számítógépek vagy el sem indultak, vagy nem tudták betölteni a felhasználói fiók adatait. A Microsoft visszavonta a frissítést, a hibákat tapasztalóknak pedig a frissítés manuális eltávolítását javasolta megoldásként.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Photoboyko

A jelek szerint ez annyira nem vált be egyeseknél, sőt: konkrétan katasztrófába torkollott a Windows 10 megjavítási kísérlete. A panaszok alapján a hibás javítás eltávolítása ugyan sikeres volt, azonban ezzel együtt törlődött a visszaszerezni kívánt felhasználói fiók összes adata is, beleértve például a sokak által használt Dokumentumok és a Képek mappák tartalmát.

Ha nincs biztonsági másolat a felhasználói fiók mappájáról, akkor legfeljebb adathelyreállító programokkal lehetnek visszaszerezhetőek a fájlok.

Hírünk írásáig a Microsoft nem reagált az adatvesztéssel kapcsolatos beszámolókra, és jó kérdés, hogy az ügyfélszolgálata mennyire lehet képes hatékony instrukciókat adni a hétköznapi tudásszintű felhasználók számára az adathelyreállításhoz.

A Windowsnak még beépített segédprogramja sincs erre a célra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!