NATO tanúsítványt kapott a Kingston pendrive-családja

kingston ironkey d300 pendrive usb kulcs
Kingston IronKey D300
Vágólapra másolva!
A Kingston IronKey D300 titkosított USB meghajtósorozat megszerezte a NATO korlátozott tanúsítványát (NATO Restricted Level Certification).
Vágólapra másolva!

Ennek értelmében a 4 GB-tól 128 GB kapacitásig rendelhető Kingston IronKey D300, IronKey D300S és IronKey D300SM pendrive-ok kiterjedt validálást követően bekerültek a NATO tagországai, valamint polgári és katonai testületei által megszabott működési követelményeknek megfelelő termékek hivatalos katalógusába.

Kingston IronKey D300 Forrás: Kingston

Az INFOSEC irányelv mentén létrehozott NATO-katalógus biztosítja, hogy a tagországok kormányai kizárólag NATO-tagállamokban fejlesztett titkosított termékeket teszteljenek és hagyjanak jóvá a szervezet biztonsági szabályzata által meghatározott célokra. Az, hogy az IronKey D300 sorozat felkerült a listára igazolja, hogy a titkosított USB elérte a NATO által megfelelőnek ítélt adatbiztonsági szintet az adatvesztés és az internetes támadások elleni védelemhez.

Az IronKey USB meghajtósorozat FIPS 140-2 Level 3-tanúsítással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy megfelel a fontos kormányzati biztonsági követelményeknek, például a fizikai manipuláció elleni védelem, az erős titkosítási kulcsok kezelése és a fejlett hitelesítés területén. A FIPS 140-2 egy sor követelményt és szabványt határoz meg a kriptográfiai modulok számára az általuk védett adatok sértetlenségének fenntartásához.

A Level 3-tanúsítás olyan bizonyíthatóan manipulációbiztos fizikai védelmet ír elő, amely garantáltan távol tartja a rossz szándékú felhasználókat a titkosítási modultól.

Az IronKey USB strapabíró cink házzal rendelkezik, a rajta lévő adatokat pedig katonai szintű 256 bites AES-XTS hardveralapú titkosítás védi. A még hatásosabb védelem érdekében a belső kriptográfiai modul epoxi ragasztóval van hozzárögzítve a meghajtó burkolatához. Ezenfelül a meghajtó komplex jelszóval akadályozza meg az illetéktelen hozzáférést, és digitálisan aláírt firmware-rel dolgozik, amely védelmet biztosít a BadUSB-támadásokkal szemben, amikor az USB biztonsági résén keresztül az adott eszköz firmware-jét frissítve támadhatóvá válik a csatlakoztatott számítógép.

A speciális IronKey D300S verzió minden modellje egyedi sorozatszámmal és vonalkóddal rendelkezik. Utóbbi beolvasásával a biztonsági adminisztrátorok könnyen nyomon követhetik az eszközt, és felügyelhetik a szervezet egészére kiterjedő bevezetési folyamatokat. Továbbá ezeken a pendrive-oknak virtuális billentyűzete van, amelyen egérkattintásokkal adhatjuk meg a jelszót, így hatékonyan védekezhetünk a billentyűleütéseket és a képernyőképet rögzítő támadók ellen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!