Videón az elkaszált Starcraft: Ghost

starcraft  ghost videojáték
Starcraft: Ghost
Vágólapra másolva!
Akciójáték lett volna a Blizzard konzolos debütálása.
Vágólapra másolva!

A hétvégén játékmenetes videók kezdték bejárni a gamer sajtót a Blizzard egyik ősrégen elkaszált játékáról. A tervek szerint a Starcraft: Ghost lett volna a vállalat első konzolokra elkészülő alkotása, még 2002-ben jelentette be GameCube, PlayStation 2 és Xbox platformokra.

Ugyan a Starcraft egy valós idejű stratégiai sorozat, azonban a Ghost ezzel szakított: külső nézetes akciójátéknak készült, új perspektívából mutatta be volna be a franchise univerzumát. Nem teljesen világos, hogy mi vezetett a 2005-2006 körüli elkaszálásához, de a videó alapján egy innovációkat nélkülöző, tizenkettő egy tucat TPS-nek tűnik a maga korából; erős a gyanú, hogy ez nagyban hozzájárulhatott a projekt bukásához.

A Kotaku kapcsolatba lépett a szivárogtatóval, a játék alfa verzióját eredetileg egy Xbox fejlesztői készleten felejtették rajta. Az eszköz feltehetően valamiféle nagytakarítást követően került piacra, egy gyűjtő megvette és lementette róla a játékot, majd elérhetővé tette az interneten az érdeklődők számára.

Nemcsak videók szivárogtak ki a Ghost félkész változatáról, de maga játék is terjedni kezdett.

A beágyazott videó nem az eredeti szivárogtatótól származik, egy társa töltötte fel a YouTube-ra. Mint kiderült, az elmúlt egy hónapban csendben több játékmenetes videó is elérhetővé vált a videomegosztón, csak eddig nem jutott messzire a hírük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!