A mobilfotózás új királyaként trónol a Xiaomi Mi 10 Pro

Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint a Mi 10 Pro a legjobb a okostelefon, ha kameráról van szó.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi nemrég végre hivatalosan is bemutatta a Mi 10-es csúcsmobiljait, amelyek több szempontból is nagyszerűnek ígérkeznek. A Mi 10 Pro például kamerában is igen lenyűgözőnek tűnik. És meg sem kell várnunk a teszteket, a DxOMark ugyanis már előre elvégezte ezeket, és kijelentette: a Huawei Mate 30 Pro 5G-t is felülmúlva a Xiaomi Mi 10 Pro lett a legjobb okostelefon a mobilfotózás világában.

A 108 megapixeles fő kamera f/1.69-es rekeszértékkel dolgozik, 8P-s lencsékkel, optikai és elektronikai képstabilizálással, 25 megapixeles fotókat készítve. Ehhez társul egy 12 megapixeles kamera a portréfotókhoz 2x-es optikai zoommal, de van egy 8 megapixeles, 10x-es hibrid zoomot ígérő is. A negyedik kamera egy 20 megapixeles, ultraszéles megoldás.

Forrás: Xiaomi

A fő szenzor képei hasonlóan a Mi Note 10 fotóihoz, de jobb részleteket kínálnak, élesebb széleket, és kevés fény mellett is szebbek. A dinamikatartomány és a HDR szintén fejlődött, bel- és kültéren egyaránt. 5x-ös zoom mellett pedig nincs panasz a részletekre.

Az éjszakai móddal is elégedett volna a DxOMark, a részletek, zaj és dinamikatartomány tekintetében egyaránt, illetve a fehéregyensúly és az autofókusz is remek volt. Hasonló dicséreteket kapott az ultraszéles kamera is.

Van gyenge pont? Az ultraszéles kamera HDR-ben és éjszakai módban nem volt valami erős, illetve a Mi 10 Pro általánosságban is néha nyomott színeket produkál, a riválisokhoz képest pedig a fő kamera nehezebben fókuszál. A videózás terén pedig a dinamikatartománnyal és a kevés fény melletti teljesítménnyel voltak gondok.